The Green miles – Blue water journey

Salt water zeilers Arjen van Eijk en Florian Dirkse Geven deze avond een inkijkje in hun ervaring als zee zeilers. Wat motiveerde ze, hoe is het leven met twee op de uitgestrekheid van een oceaan. Op maandagavond 11 januari 2016 geven deze twee vrienden een orangerie lezing in het kasteel Het Keldertje te Doetinchem.

In de jaren 2008-2010 zeilden Arjen van Eijk en Florian Dirkse om de wereld Zee : 2 vrienden, 1 zeilboot, 2 jaar, 3 oceanen, 7 zeeën, 25.000 zeemijl, 1 belangrijk doel: Care for the Ocean. Arjen van Eijk en Florian Dirkse kochten een zeilboot, lieten huis en haard achter en volgden hun droom. Over hun reis schreven ze een boek ‘ The Green Miles’ en maakten een achtdelige televisiedocumentaire voor de AVRO.
Voor de gastenavond van de vrijmetselarij vertelt Arjen van Eijk niet alleen hoe deze reis verliep maar vooral hoe het idee werd geboren, welke verwachtingen ze hadden en welke daarvan zijn uitgekomen. Met welke sociale/emotionele problematiek word je geconfronteerd als je met z’n tweeën zo lang onder soms stressvolle omstandigheden op een klein ( zeilboot) oppervlak moet vertoeven en welke invloed heeft deze reis gehad op de persoon die hij nu is.

Ook wordt tijdens deze avond enige informatie gegeven over de activiteiten van de vrijmetselarij en in het bijzonder van de Doetinchemse vrijmetselaarsloge Broedertrouw.