Gastenavond vrijmetselarij, 18 maart 2019

Bouwstuk over ‘ vriendschap’ 

Vrijmetselaarsloge Broedertrouw organiseert op maandagavond 18 maart een gastenavond in het Neije Raethuys in ‘s Heerenberg. Op deze avond kunt u ervaren op welke wijze vrijmetselaars bijeenkomen en hoe het verloop van zo’n vrijmetselaarsbijeenkomst is. Het is een unieke kans, voor wie geïnteresseerd is in zingeving, om mee te maken op welke wijze vrijmetselaars hieraan vorm geven. Een van de logeleden houdt op deze avond een bouwstuk ( een persoonlijk getinte lezing) over ‘Vriendschap, Broederschap: gedevalueerde begrippen ??’ .

Broeder-keten

Na de lezing wordt op vrijmetselaarswijze over het onderwerp ‘gecompareerd’ . ( geen discussie maar gerichte vraagstelling).  De vrijmetselaars zijn wekelijks actief in het Neije Raethuys. Dan luisteren ze naar bouwstukken, soms naar muziek. Alles met het doel je te verdiepen: niets of niemand wordt veroordeeld. Er wordt niet over geloof of politiek gepraat. Om verschillen niet op de spits te drijven. Ieder moet vooral doen en vinden wat hij zelf wil, zolang het de ander maar niet schaadt. Dus wordt er ook niet gediscussieerd want in een discussie probeer je de ander van jouw mening te overtuigen en dat is nou net niet de bedoeling. Gasten krijgen uiteraard de gelegenheid om vragen te stellen over de vrijmetselarij.

De gastenavond wordt gehouden in het Neije Raethuys aan de Hofstraat 1 in ’s Heerenberg.. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.  Aanmelding is niet verplicht, wel erg gewaardeerd:

Aanmelden gastenavond