DE MEESTE MENSEN DEUGEN

Gastenavond  vrijmetselaarsloge ’s Heerenberg over geruchtmakend boek

De vrijmetselaarsloge Broedertrouw , sinds begin 2019 gevestigd in het Nye Raedthuys in ’s Heerenberg organiseert op maandagavond 7 oktober een gastenavond. Op deze avond kunt u ervaren op welke wijze vrijmetselaars bijeenkomen en hoe het verloop van zo’n vrijmetselaarsbijeenkomst is. Het is een unieke kans, voor wie geïnteresseerd is in zingeving, om mee te maken op welke wijze vrijmetselaars hieraan vorm geven. Een van de logeleden houdt op deze avond een bouwstuk ( een persoonlijk getinte lezing) over het recent uitgekomen boek ‘ De meeste mensen deugen’ Van Rutger Bregman. Dit werk hekelt de huidige cultuur van angst en digitale manipulatie, die een bedreiging vormt voor de westerse democratie. Na de lezing wordt op vrijmetselaarswijze over het onderwerp ‘gecompareerd’  ( geen discussie maar gerichte vraagstelling).  De gastenavond wordt gehouden in het Nye Raedthuys aan de Hofstraat in ’s Heerenberg.  Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.  Aanmelding: “Klik hier”  ( niet verplicht).

Rutger C. Bregman is een Nederlands geschiedkundige en opiniemaker. Bregman werd geboren in Renesse en heeft twee oudere zussen. Hij groeide op in Zoetermeer. Zijn vader was dominee, zijn moeder lerares. Wikipedia